Biotechnological process for obtaining citric and itaconic acids
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Palavras-chave

Biotecnological process
Citric acid
Itaconic acid

Como Citar

DAVID, Ynae; MORAN, Paulo; JESUS, Taciani de; SILVEIRA, Gabriela da; FARDELONE, Lucidio; VALENÇA, Gustavo; RODRIGUES, José. Biotechnological process for obtaining citric and itaconic acids. Revista dos Trabalhos de Iniciação Científica da UNICAMP, Campinas, SP, n. 27, p. 1–1, 2019. DOI: 10.20396/revpibic2720192168. Disponível em: https://econtents.bc.unicamp.br/eventos/index.php/pibic/article/view/2168. Acesso em: 19 abr. 2024.

Resumo

Citric and itaconic acids where obtained by submerged batch fermentation and provided good results (0.31 g/Lh - 31.8% yield and 0.47 g/Lh - 29.1% yield, respectively). These products are very important for fine chemicals, food and pharmaceutical industries.

https://doi.org/10.20396/revpibic2720192168
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Referências

Bafana, R.; Pandey, R. A., Crit. Rev. Biotechnol., 2018, 38, 68.

Bella de Jesus, T. S.; Fardelone, L.C.; Moran, P. J. S.; Rodrigues, J. A. R.; T. B.; Paim, G. P.; Nunhez, J. R. WO2018112577.

Todos os trabalhos são de acesso livre, sendo que a detenção dos direitos concedidos aos trabalhos são de propriedade da Revista dos Trabalhos de Iniciação Científica da UNICAMP.

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